Roken vs E-sigaretten

Elektronisch roken begint de markt steeds meer te veroveren. Vreemd toch dat heel veel mensen nog steeds maar heel erg weinig  van elektrische sigaretten en vul vloeistoffen afweten. Heel veel mensen in Nederland, maar ook in de rest van de wereld,worstelen dagelijks met de gedachte om te stoppen met roken.

We hebben allemaal waarschijnlijk wel eens op het pakje sigaretten zien staan toen u weer een sigaretje opstak: ‘roken kan leiden tot een langzame pijnlijke dood’. Natuurlijk is er geen enkele roker die dit graag wil maar anderzijds doen ze er weinig aan om dit te voorkomen. Het is algemeen bekend  dat roken nou eenmaal behoorlijk verslavend kan werken of, zoals de rokers onder ons dat zullen zeggen; ik vindt het  gewoon lekker.

Elektrisch roken kan een oplossing bieden

Het is belangrijk om te weten wat er precies zo lekker is aan roken. Als we dit dan eenmaal weten dan kunnen we wellicht een manier vinden om toch de stoffen binnen te krijgen die we als ‘lekker’ zouden willen kwalificeren. Wanneer we deze stoffen alsnog binnenkrijgen zonder daarbij het risico te lopen op verschrikkelijke ziektes dat zou natuurlijk helemaal mooi zijn.

Het antwoord is reeds jaren geleden ontwikkeld namelijk in de vorm van de e-sigaret. Het is daarom goed om wat meer informatie te krijgen over elektrisch roken omdat het er zeker  toe zal leiden dat het uw leven een beetje gezonder zal gaan maken. Het is namelijk zo dat er aan de elektrisch roken enorm veel voordelen kleven.

Even kort alle voordelen op een rijtje

Ondanks dat het alweer een tijdje geleden is dat ik overgestapt ben naar elektrisch roken, kan ik niet anders zeggen dan dat het mij nog steeds  uitermate goed bevalt. Naarmate ik ouder werd merkte ik dat mijn conditie steeds sneller achteruit ging, maar sinds ik elektrisch rook is deze weer met sprongen vooruit gegaan.

Daarnaast ruik en proef ik alles veel beter en scheelt het enorm in mijn portemonnee. Wat ik ook  goed vindt is dat het mogelijk is om langzaam het nicotine gehalte af te bouwen en zodoende de mogelijkheid te hebben om helemaal nicotinevrij te dampen.

Deze vloeistof de zogenaamde e-liquid is dus in verschillende smaken en nicotinegehaltes te verkrijgen en is behalve de nicotine niet schadelijk voor je gezondheid.  Daarnaast is het dampen van een e-sigaret ook niet belastend voor je medemens omdat de damp reukvrij is. Al met al is dit voor mensen die niet willen of kunnen stoppen met roken de uitvinding van de eeuw.