Welke diepe-rimpel-behandelingen werken echt?

Hoewel crèmes en andere vrij verkrijgbare behandelingen nuttig kunnen zijn om rimpels te voorkomen en fijne lijntjes te behandelen, hebben echt diepe rimpels meer serieuze aandacht nodig. Zelfs de dure crèmes zullen geen gladde huid van ernstige rimpels meer maken. In plaats daarvan kun je voor professionele hulp terecht bij een cosmetisch chirurg of dermatoloog. Die kan je behandelen met lasers, chemische peelings, Botox of een chirurgische ingreep.

Een facelift of ooglidcorrectie

Terwijl facelifts ooit een goed verborgen geheim waren, laten steeds meer vrouwen (en ook mannen) zich behandelen. Waarschijnlijk komt dat omdat filmsterren zoals Nicole Kidman zich niet meer schamen om toe te geven dat hun gladde gezichten een beetje hulp hebben gekregen. Het geheim van een goede facelift is het vinden van een bekwame en ervaren arts. Kortom, je wilt een deskundige chirurg en een betrouwbare kliniek.

Deze behandelingen zijn duur, maar je moet hierbij aan de langere termijn denken. Een facelift of ooglidcorrectie kan heel goed permanent te zijn, dus het forse prijskaartje kost je eigenlijk minder dan bijvoorbeeld 20 jaar dure cosmetica.

Botox

Botox-injecties werken door bepaalde spieren die rimpels veroorzaken “te bevriezen”. De behandelingen met injecties duren meestal drie tot zes maanden. Botox kan de lijntjes tussen je ogen fixeren en die glimmende lijnen langs je ogen verminderen.

Er is wel een grote kanttekening die hierbij gemaakt moet worden: wanneer er teveel Botox gebruikt wordt kun je blijven zitten met een hangend ooglid of een bevroren voorhoofd. En dan dus nooit meer een goede blik. Ook zijn de resultaten vrij kortstondig, gezien het feit dat je de behandelingen 30 jaar of langer moet volhouden, afhankelijk van je leeftijd.

Chemische peelings

Heb je ooit last gehad van hoe je foundation ervoor zorgt dat je er juist ouder uitziet omdat je het hebt gebruikt op een schilferige, droge huid? Dan wil je misschien nu wel investeren in een chemische peeling. Je kunt letterlijk een paar jaar uit je gezicht laten schaven in minder dan een uur tijd met een professionele chemische peeling. Chemische peelings werken door het verwijderen van de beschadigde bovenste lagen van de huid en helpen de celvernieuwing op een diep niveau te versterken. Begin eens met een eenmalige lichte peeling om te zien of je de resultaten je bevallen.

lasers

Naarmate we ouder worden, vertraagt ​​de productie van collageen aanzienlijk, waardoor onze gezichten dunner en meer magerder gaan lijken.

Lasers kunnen diep in de huid doordringen om de beschadigde huid te behandelen en de collageenproductie te stimuleren.

Met niet-ablatieve lasers kunnen ook ouderdomsvlekken, bultjes op de huid, littekens en een ongelijkmatige teint worden behandeld. Je kunt na de behandeling wat roodheid ervaren, maar meestal neemt dit binnen enkele uren af.