SMILE® ooglaserbehandeling revolutionair?

Veel mensen zijn inmiddels wel bekend met het begrip ooglaseren, niet in de laatste plaats omdat het een goed alternatief is voor het dragen van een bril of contactlenzen. Veel mensen die ouder worden hebben een leesbril nodig om de krant beter te kunnen lezen of een bril voor veraf om goed in de verte te kunnen zien. De een vind het dragen van een bril veel fijner dan het dragen van contactlenzen, de ander zweert weer bij contactlenzen. Maar er is ook een groep die zowel het dragen van een bril als het dragen van contactlenzen niet ziet zitten en om die reden kiest voor het laten laseren van de ogen, althans als dat voor de desbetreffende persoon tot de mogelijkheden behoort.

Verschillende technieken ooglaseren

Er zijn verschillende methoden die gebruikt worden door oogklinieken om ogen te laseren zoals bijvoorbeeld de Lasek behandeling, de Trans PRK-behandeling, de Intralase behandeling en de SMILE-behandeling. Die laatste behandeling is vrij revolutionair en mensen kunnen de SMILE ooglaserbehandeling bij Clinic Select laten uitvoeren.

SMILE® ooglaserbehandeling

De SMILE® ooglaserbehandeling is een zeer geavanceerde methode om ogen te laseren en word deze methode wordt ingezet bij mensen die last hebben van bijziendheid en astigmatisme (cilinderafwijking). De SMILE® ooglaserbehandeling is de enige manier op dit moment om Small Incision Lenticule Extraction (SMILE®) uit te voeren. Het voordeel van deze ooglaser methode voor de patiënt is dat de behandeling korter duurt, het herstel van de patiënt sneller verloopt en dat er veel minder bijwerkingen zijn, Bovendien zijn de resultaten uitstekend te noemen.

De SMILE® behandeling in de praktijk

Er wordt tijdens deze methode geen flapje gemaakt zoals bijvoorbeeld gebeurt tijdens een ooglaserbehandeling volgens de Lasek methode. Bij de SMILE-methode wordt er met behulp van een sterke femtosecond laser een lensje gemaakt in het hoornvlies. Het oppervlak van het hoornvlies zelf wordt zo goed als niet in het proces betrokken, het gevolg is onder andere minder irritatie van de zenuwen van het hoornvlies. De patiënt heeft minder last heeft van langdurige droge ogen.

De voordelen van SMILE® op een rij

We willen hieronder nog even de voordelen van de SMILE® ooglaserbehandeling bij elkaar zetten
– Er wordt geen flapje gemaakt in het hoornvlies
– Het grootste gedeelte van de bovenste hoornvlies laag blijft onaangeroerd
– Er is een veel kleinere kans op complicatie omdat er geen flapje wordt gemaakt maar alleen een minuscule incisie.
– De patiënt heeft veel minder kans op droge ogen wat toch ook als een groot voordeel kan worden gezien.