Zwanger, en nu?

Ben je zwanger? Wat kun je en moet je dan allemaal doen? Er zijn namelijk veel dingen die je moet regelen als je zwanger bent. Maar er zijn ook leuke dingen die je kunt doen. Hieronder zullen we een aantal voorbeelden geven.

Dingen die je moet

Als je zwanger bent zijn er een aantal dingen die je moet doen. Hier volgen een aantal voorbeelden.

Gezond leven

Het is belangrijk om gezond te leven, dat weet iedereen, maar zeker tijdens je zwangerschap. Je leefsituatie heeft invloed op de gezondheid en ontwikkeling van je kindje. Goed slapen en een goed bed om in te bevallen is ook geen overbodige luxe ter voorbereiding van de bevalling.
stop met roken
drink geen alcohol
gebruik geen drugs
slik foliumzuur zeker tot je 10 weken zwangerschap
slaap genoeg
eet gezond.

Verloskundige

Maak tijdig een afspraak met de verloskundige voor de eerste zwangerschapscontrole. Deze controle vindt plaatst als je ongeveer 9 weken zwanger bent. Tijdens je zwangerschap wordt je begeleidt door de verloskundige, evenals tijdens de bevalling en de kraamtijd.

Kinderkamer

Voordat je kindje geboren wordt moet je de kinderkamer al klaar hebben. Meestal wordt ook aangeraden om deze al ruim twee maanden voordat je bent uitgerekend klaar moet hebben om alvast voorbereid te zijn. Zeker als de kamer geschilderd moet worden is het belangrijk om dit op tijd af te hebben zodat je kindje niet in de verflucht terecht komt. Is de kamer niet compleet af kan je kindje natuurlijk wel even bij jullie op de kamer. Dit is heel gezellig natuurlijk.

Dingen die je kunt

Tijdens je zwangerschap zijn er natuurlijk ook leuke dingen die je kunt doen. Enkele voorbeelden:

Pretecho

Tijdens je zwangerschap krijg je meerdere echo’s om te controleren hoe ver je zwanger bent en hoe het met je kindje is. Je kunt ook nog pretecho’s laten maken. Hierbij krijg je je kindje in 3d of zelfs 4d te zien. Dit is superleuk.

Verrassingstaart

Als je het geslacht van je kindje te horen krijgt, kun je dit aan je ouders en/of vrienden (of jezelf) bekend maken via een verrassingstaart geslachtsbepaling. Als je de taart aansnijdt dan komt er een roze of blauwe vulling naar voren en zie je dus welk geslacht je kindje krijgt. Plezier gegarandeerd.

Buikschilderen

Hoe leuk is het om je zwangere buikje te laten beschilderen! De foto’s hiervan kun je bijvoorbeeld gebruiken op een geboortekaartje of het eerste fotoalbum. Je hebt dan je buikje ook uniek vastgelegd!