Akoestiek verbeteren op de werkvloer?

akoestiek
Iedereen heeft het weleens meegemaakt. Een groot kantoor met veel mensen. Meerdere telefoontjes, collega’s die overleggen en mensen die pauze houden. Om het dan nog maar niet te hebben over de stoelen die geschoven worden, kasten die opengaan etc. Geluidsoverlast en onrust is daardoor een bekend probleem op de werkvloer. Het heeft veel voordelen om de rust terug te laten keren op de werkvloer. Dat zorg voor een fijnere werkplek en meer productiviteit. De oplossing: de akoestiek verbeteren op de werkvloer. Je weet nu wat je te doen staat maar hoe kan je de akoestiek verbeteren?

Hoe verbeter je de akoestiek op de werkplek?

Je wil rust en een fijne werkplek creëren voor alle medewerkers. Er zijn wat standaard huis, tuin en keuken oplossing. Zoals het plaatsen van raamdecoratie en de vloer voorzien van kleden enzovoort. Geen oplossingen die het probleem op de werkvloer zouden kunnen aanpassen. Hiervoor heb je een professionele oplossing nodig. De meest gebruikelijke manier is het plaatsen of installeren van akoestische panelen. Je hebt ze in diverse varianten. Bijvoorbeeld voor aan de muur of aan het plafond. Ze zijn er soms ook als roomdivider te krijgen. Dan satan ze op wielen.

Bij de panelen aan de muur kan je ervoor kiezen om een foto op het doek te laten printen. Je maakt van een noodoplossing dan direct kunst. Dit kan veel sfeer brengen aan de ruimte. Is er weinig ruimte in het kantoor? Dan kunnen de panelen aan het plafon gemaakt worden. Hiervoor zijn neutrale panelen te verkrijgen zodat het kantoor niet te druk gaat ogen. Soms worden ze rechtstreeks aan het plafond gemaakt en je kan ervoor kiezen om ze iets lager te laten hangen. Met de akoestiek verbeteren haal je ook direct sfeer in huis als je kiest voor de panelen.

Hoe weet ik hoeveel panelen er nodig zijn?

Natuurlijk kan je ervoor kiezen om 1 paneel te bestellen en te kijken wat het met de ruimte en het lawaai gaat doen. Eventueel bestel je dan een tweede erbij indien nodig. Toch blijft akoestiek verbeteren maatwerk. Er zijn specialisten die je vanaf een foto al meer kunnen vertellen over de akoestiek in de ruimte. Het is daarbij belangrijk dat je een duidelijke en overzichtelijke foto hebt van de ruimte. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten hoeveel mensen er dagelijks werken in deze ruimte. Met deze informatie zal je een voorstel krijgen die past bij jullie ruimte.

Wil je zeker zijn dat de oplossing helemaal aansluit bij jullie wensen? Dan kan je een akoestische meting laten doen. Dit is ideaal als je vooral veel galm ervaart. Deze kan op locatie helemaal in kaart worden gebracht. Hierdoor weet de specialist direct wat je nodig bent. Zij zullen een oplossing op maat maken voor de specifieke ruimte. Uiteraard is het niet mogelijk om alle geluiden en/of galm te verwijderen uit de ruimte. Maar met deze oplossingen is het wel mogelijk om de akoestiek drastisch te verbeteren. Voor een fijne werkplek!