Hoe zorg je voor een ergonomisch verantwoorde werkvloer?

Zitten is het nieuwe roken is een slogan die ondertussen iedereen wel kent. Vroeger maakten we ons nog vreselijk druk over een sigaret terwijl we nu de werkplek als schuldige aanwijzen. Het moet allemaal beter, nu wetenschappelijk onderzoek ons bewust heeft gemaakt van de gevaren van de werkplek. Zo is het risico op verschillende hart en vaatziekten hoog wanneer men dag in dag uit op dezelfde bureaustoel blijft zitten. Snel een broodje wegwerken achter je desktop is ook iets wat eigenlijk niet meer kan. We moeten allemaal gaan bewegen om uiteindelijk de 100-jarige leeftijd te kunnen bereiken. Net zoals onze overgrootouders dat vroeger deden.

Hoe zorg je voor gedragsverandering?

Mensen zijn gewoontedieren en vinden het erg moeilijk om gedragsmatig te veranderen. Wanneer je eenmaal gewend bent om elke dag achter je computer te zitten, dan zal dit niet van de een op de andere dag veranderen. Hoe graag je ook als werkgever verlangt dat je medewerkers nou eens meegaan met je lunchwandeling. Je personeel dwingen om bepaalde gezonde gewoontes aan te leren werkt vaak averechts. Al kan je als werkgever stapsgewijs wel degelijk zorgen voor een ergonomisch verantwoorde werkvloer.

Begin eens met een goede bureaustoel

Een goede bureaustoel zullen je medewerkers niet zo snel afwijzen. Zeker wanneer je je medewerkers erop attendeert dat de stoel ze gaat helpen om eindelijk van die rugklachten af te komen. Een goede bureaustoel helpt om de rugwervels te verstevigen en de omringende spieren en pezen te versterken. De kans op verzakking en hernia klachten komen vrijwel niet voor na aanschaf van zo’n ergonomisch verantwoorde bureaustoel. Er zijn heel wat aanbieders te vinden op het internet zoals Office City. Ook is het mogelijk om langs een speciaalzaak te gaan om samen met je personeel verschillende stoelen uit te testen. Zo kan je de beste stoelen regelen voor de beste prijs.