3 Tips om spieren te kweken

Spieren bouw je op door gemotiveerd en gedisciplineerd aan de slag te gaan. Je moet natuurlijk ook verstand van zaken hebben. Hard en vaak trainen is niet het recept tot het kweken van spieren. Wat werkt wel? Veel mannen duiken blindelings de sportschool in, zonder een duidelijk doel of training. Vrij snel merken deze mannen dat trainen niet alles is. Integendeel, voeding is net zo belangrijk! In dit artikel zal ik voor eens en altijd vertellen hoe je het beste spiermassa kan opbouwen en hoe je spiermassa kan behouden.

Voeding

Voeding is essentieel voor het opbouwen van spiermassa. Veel mensen denken dat je minder moet eten, zodat vet en voedingsstoffen sneller worden omgezet naar spieren. Deze “mythe” klopt niet! Integendeel, om spiermassa te krijgen moet je meer eten. Je moet meer eten dan dat je lichaam dagelijks nodig heeft. Een lichaam heeft voedsel (en energie) nodig om spieren sterker te maken. Veel voedsel betekent niet dat je junkfood mag eten. Dagelijks heb je veel vetten, eiwitten en proteïne nodig om jouw lichaam genoeg voedingsstoffen te geven. Alleen trainen is niet de oplossing om een sterk lichaam te krijgen!

Planning

Ga niet als een kip zonder kop de sportschool in zonder een duidelijk doel op te stellen. Kies een SMART-doel (specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden) waarmee je kan leven. Kies voor een realistisch bedrag (gewicht, trekgewicht, tilgewicht etc.) waarmee je tevreden bent. Ben je niet sportief? Verwacht dan niet dat je binnen no time 10 kilo extra aan spieren kweekt. Spiermassa kweek je door een planning te maken. Voor meer informatie kan je het beste je sportschoolinstructeur raadplegen

Fitness apparaten

Gewicht heffen is volgens vele mannen de ultieme manier om biceps en triceps te kweken. Een sportschool kan op het eerste oog een angstaanjagende en intimiderende plek zijn. Als “beginner” wil je natuurlijk gebruik maken van makkelijke en de bekende instrumenten, zoals: gewicht heffen, dumbbells en de kettleball. Uiteraard wil je de lat zo hoog leggen, maar begin niet te snel. Probeer thuis zelf eens een paar keer een instrument. Hier kan je bijvoorbeeld voor een laag prijsje een fitnessinstrumenten kopen. Je kan altijd toch hogerop in een echte sportschool om deskundige geholpen te worden. Een duidelijk actieplan is essentieel voor het krijgen van spieren.

Conclusie

Met deze tips kan je ervoor zorgen dat je vet om kan zetten naar spiermassa. Waar wacht je nog op? Ga snel naar de plaatselijke sportschool en ga aan de slag! Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.

Fitness