Niet willen lopen in de buitenlucht?

Het kan je niet ontgaan zijn. Nederland rent, massaal. Denk niet alleen aan de landelijke hardloopwedstrijden. Het zijn vooral die einzelgänger, zij die tegen de elementen strijden en ervoor gaan. Dit lopen in de buitenlucht is overigens niet besteed aan iedereen. Daarom nu aandacht voor de oplossing voor zij die niet buiten willen hardlopen; de loopband.

Regen in de rennen

Het is geen pretje. Heb je net je juiste outfit aangetrokken en je schoenen aangedaan, begint het te regenen. We wonen in een land met zeeklimaat, dus de kans dat er spetters vallen is groot. Je kunt dan als een verzopen poedel in de stromende regen gaan hardlopen, om de volgende dag erachter te komen dat jouw lichaam dit wat minder trekt.
Natuurlijk is het een luxeprobleem. Wel of niet willen hardlopen in de regen. Toch is het wel fijn te weten dat hardlopen in barre weersomstandigheden niet altijd noodzakelijk is.

Afwisseling

Loopbanden (of eigenlijk looptrainers) zijn ooit geïntroduceerd als een middel voor het aandrijven van machines. Een van de bekendste voorbeelden is het pompen van water door gevangenen. Dwangarbeid dus. De reputatie van de loopband is sindsdien verbeterd. Gelukkig maar. Al zien sommigen het gebruik van dit apparaat nog steeds als vorm van dwangarbeid of, erger, marteling. Zij kiezen ervoor om in de buitenlucht te gaan lopen. Het lopen onder bepaalde weersomstandigheden is verre van ideaal. Weersomstandigheden is iets waarmee je geen rekening hoeft te houden wanneer je binnenshuis gebruikt kunt maken van een loopband. Om ervoor te zorgen dat je de nodige afwisseling hebt in uitzicht kun je zelfs de televisie aanzetten.
Dat is overigens nog maar een klein voordeel. Dankzij intelligente software waarmee de apparaten uitgerust kunnen zijn is het mogelijk om afwisselend te trainen. Iets dat je misschien mist wanneer je in de buitenlucht loopt. In ons land is het lastig trainen onder dezelfde hoogte-omstandigheden als in de alpen. Bovendien zijn de apparaten in de meeste gevallen zo in te stellen dat je op ieder moment verder kunt gaan waarmee je gebleven was, als het om soort oefening gaat.

Ruimte

Een veelgehoorde klacht is het probleem dat een loopband te veel ruimte inneemt. Natuurlijk is een loopband een groot apparaat wanneer deze in bedrijf is. Juist, in bedrijf dus. Wanneer je de loopband niet gebruikt, dan kun je deze in veel gevallen op- of inklappen.
Volgens sommigen is het gebruiken van een loopband niet echt hygiënisch. Toegegeven, sommige mensen zouden er verstandig aan doen om wat vaker de handen te wassen – bijvoorbeeld na een toiletbezoek. Het voordeel van de aanschaf van een eigen loopband is het idee dat jij zelf bepaald of een loopband voldoende schoongemaakt is.

Succes

Mocht je overtuigd zijn of nét dat extra zetje nodig hebben, neem dan eens een kijkje op deze website. We wensen je veel succes tijdens het maken van een keuze.