Sportevenementen in 2016

Olympische spelenWerken aan je gezondheid met sport. 2016 is een voor de sportliefhebber tot nu toe een prachtig jaar. Helaas was Nederland er niet bij met het Europees Kampioenschap voetbal in Frankrijk. Maar met de Nederlandse successen op het gebied van atletiek, wielrennen en natuurlijk de Formule 1 met Max Verstappen is dit meer dan goed gemaakt. Wij spraken met Voetbalshirtskoning.nl, een webwinkel in voetbalshirts over de sportevenementen die nog voor de deur staan

Olympische Spelen

2016 staat voor veel sporters natuurlijk in het teken van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dit evenement begint op 5 augustus en duurt tot 21 augustus. Op basis van een voorspelling van Infrostrada staat nederland op zes keer een gouden medaille, tien keer de zilvere en maar liefst vijftien keer een bronze medaille. De grootste kanshebbers voor ons Nederlanders zijn: Ranomi Kromowidjojo, Epke Zonderland, Onze Hockeyers en natuurlijk Dafne Schippers. Wij kijken in ieder geval erg uit naar de Olympische Spelen.

Vuelta

Nu de le Tour de France in volle gang houdt nog niemand zich in Nederland zich bezig met de Vuelta. De wiellerronde van Spanje begint echter al over ruim een maand, namelijk 20 augustus 2016. Voor team LottoNL-Jumbo rijden Dylan Groenewegen, Steven Kruiswijk en Robert Gesink de Vuelta dit jaar. Genoeg reden om hier naar te kijken dus!

Marathon van Amsterdam

Ieder jaar in oktober vindt de marathon van Amsterdam plaats. Deze klassieke marathon is zeer populair bij amateurlopers. De lengte van de marathon is altijd even lang namelijk 42.195 meter. De marathon wordt gehouden op 15 oktober 2016 en de inschrijving is al geopend! De kosten voor het deelnemen in deze marathon bedragen 70 euro. Durf jij het aan om de marathon te gaan lopen in Amsterdam?

Laatste Grand Prix Formule 1

De laatste Grand Prix van het seizoen van de Formule 1 staat geplant op zondag 27 november 2016. Dit is de Grand Prix van Abu Dhabi. Deze baan is nog zeer nieuw en maakt pas sinds 2009 onderdeel uit van het circus van de Formule 1. Abu Dhabi is een onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten. Er wonen bijna twee miljoen mensen in deze oliestaat. De verwachting is dat Lewis Hamilton kampioen zal worden dit seizoen.

EK Handbal Zweden

Van 4 tot 18 december staat het EK Handbal voor vrouwen op het programma. Het EK wordt gehouden in Zweden. De speelsteden zijn: Malmö, Göteborg, Kristianstad, Helsingbork en natuurlijk de hoofdstad Stockholm. Voor de handballiefhebbers een evenement dat je niet mag missen.

Wat is jouw favoriete sportevenement dit jaar?