Specialistische klinieken in Nederland

Naast ziekenhuizen zijn er veel klinieken in Nederland die een bepaald expertise uitvoeren in een bepaald gebied. Hierin zijn zij vooruitstrevend en de beste in hun vakgebied. Voor welke typen aandoeningen zijn er dan aparte specialistische klinieken in Nederland?

Cosmetische chirurgie

Cosmetische chirurgie is de meest voorkomende specialisme buiten de reguliere ziekenhuizen om. De meeste zelfstandige klinieken behandelen daar cosmetisch chirurgische ingrepen zoals borstvergroting, liposuctie en facelifts.

Oogbehandeling

Een van de echte specialistische behandelingen op chirurgische gebied zijn de oogbehandelingen. Hierbij krijgen patiënten de mogelijkheid om weer goed te kunnen zien. Alhoewel veel van deze aanvragen door patiënten alsnog cosmetisch van aard zijn, blijft het een specialisme waar ook een medische serieuze kant aan zit.

Haarbehandeling

Een aantal cosmetisch chirurgische klinieken doen ook aan haartransplantaties vanwege de vraag naar cosmetische chirurgie op het gebied van haargroei.

Corrigerende behandeling

Chirurgische ingrepen die ervoor zorgen dat intern het lichaam wordt gecorrigeerd hoeft niet altijd plastisch te zijn. Het behandelen van bijvoorbeeld obesitas door middel van een maagverkleining gebeurt in een specialistische kliniek die serieuze corrigerende behandelingen uitvoert.

Vrouwenkliniek

Een vrouwenkliniek behandelt correcties bij vrouwen op de intieme plekken van het lichaam. Zowel cosmetisch van aard voor schaamlipcoorecties, maar ook serieuze ingrepen die nodig zijn vanuit gynaecologisch oogpunt. V-Klinieken is daarmee uniek in Nederland.

Gebitsbehandeling

De tandarts of kaakchirurg behandelt niet alleen gebitsreiniging maar ook de correcties die nodig zijn voor een gezond gebit. 

Huidbehandeling

In mindere mate chirurgisch maar zeker wel specialistisch zijn de huidklinieken die helpen de huid te verbeteren of mooier te maken. Het is hierbij zowel voor cosmetische aanpassingen bedoeld als ook voor mensen met serieuzere huidklachten.