Gemak dient de mens… en het dier

Wat is er nu makkelijker dan online medische hulpmiddelen bestellen? Dagelijks maken duizenden mensen hiervan gebruik. Bijvoorbeeld via Diabetescentrale.nl.

Opvallend genoeg zijn de wachttijden bij deze website niet lang. Ze doen weinig onder voor andere webshops. Voor vier uur besteld, is de volgende werkdag in huis.

Diabetescentrale.nl levert medische hulpmiddelen voor particuliere- en zakelijke gebruikers. Daarnaast is het zelfs mogelijk om voor huisdieren test-, meet- en injectiemateriaal te bestellen. Vanzelfsprekend geldt dat het verstandig is om eerst een bezoekje te brengen aan de dierenarts voor meer informatie en nader onderzoek.

Overigens is dit ook vanzelfsprekend voor mensen. Indien het vermoeden bestaat dat er sprake is van diabetes, is een eerste stap om een bezoek te brengen aan de huisarts. Vanaf dat moment zal een traject starten, waarin de nadruk komt te liggen op de behandeling van deze chronische ziekte. Het zelf stellen van een diagnose is geen verstandige keuze.

Gemak dient de mens… en het dier, maar zonder een medische onderbouwing is het geen kwestie van gemak, maar een aanname.

Boeken

Diabetescentrale.nl biedt naast de standaard hulpmiddelen ook een aantal zeer interessante artikelen. Denk dan bijvoorbeeld aan boeken. Zo is er het boek 365 koolhydraatarme gerechten kookboek voor maar € 14,99. Iets minder duur, maar zeker aantrekkelijk is het boek Minibijbel – Koken voor diabetici voor slechts een tientje.

Dat koken voor diabetici iets anders in het werk gaat, wil niet zeggen dat er geen lol meer beleefd kan worden aan koken. In sommige gevallen richten de auteurs op zowel diabetes als niet-diabetespatiënten. Zo ook de auteurs van het boek Zin in lekker eten.

De website is het bezoeken meer dan waard. Zeker wanneer het gaat om de kosten die in rekening gebracht worden. Deze zijn in de meeste gevallen vaak lager dan medische hulpmiddelen die aangeboden worden via de reguliere apotheken. Dit bleek uit onderzoek uitgevoerd door het televisieprogramma Kassa.

De website biedt voldoende informatie over het bestellen van producten, de levering en natuurlijk de hulpmiddelen zelf. Men heeft een uitgebreide sectie opgesteld met veelgestelde vragen. Hierin staan de antwoorden op simpele en meer uitgebreide vragen.

De hulpmiddelen die via de website aangeboden worden zijn geschikt voor patiënten met type 1 en type 2 diabetes. Hoewel de eerste groep minder groot is, kan Diabetescentrale.nl daarom ook voor deze patiënten veel betekenen. In ons land hebben ongeveer 1,2 miljoen mensen last van deze ziekte.