Loods jezelf op een prettige manier door de donkere dagen

U hoeft alleen maar naar het World Happiness Report te kijken voor het bewijs van de glans van de winter. Dit jaar zag Chilly Zwitserland, IJsland, Denemarken en Noorwegen de beste vier landen ter wereld voor geluk. In Denemarken, waar de zon meestal voor 16 uur staat, hebben ze zelfs hun eigen prachtige woord om de winter te beschrijven – ‘hygge’, die grof vertaald kan worden als ‘gezellig’.

Het knusse gevoel van de koude dagen

Van lange donkere nachten thuis zitten met een glas warme chocolademelk tot aan het lezen van je favoriete boek bij het open haard vuur. Of je innerlijke kind weer tot leven laten komen na een hevige sneeuwbui. Voor velen is de periode waar de r in de maand zit er eentje waar het knusse gevoel het wint van het lege depressieve gevoel.

Lekker lang liggen

Er is een ding wat zowel de romanticus als de depressieve over het algemeen wel gemeen hebben. Beide liggen ze graag onder de wol. Een comfortabel bed kan de wintermaanden voor beide partijen dan ook heel erg veraangenamen. Het kiezen van het juiste slaapsysteem is niet makkelijk. Bij Bedvisie bieden ze een ruime keuze aan bedden, matrassen, bedbodems en bedtextiel en helpen ze je de juiste keuze te maken. Een goede keuze maken hierin is belangrijk want ieder lichaam is anders en reageert anders op diverse materialen als synthetische dekens of op een hard of zacht matras. Laat je hierin dus dan ook goed adviseren. Want dit soort zaken kunnen gelijk al een wereld van verschil maken.

Glansrijk of met dip door de winter?

Om te kijken met wat voor gevoel jij onder de wol kruipt kun je de winterdepressie zelftest doen. Door slechts 8 vragen te beantwoorden heb je al snel meer duidelijkheid. Let op de test geeft slechts een indicatie. Voor een goede diagnose moet je bij een arts zijn.