De FUE-haartransplantatie

Veel mensen en dan vooral mannen hebben er grote moeite mee: het dunner worden of zelfs verdwijnen van het hoofdhaar. Niet zo vreemd dat er inmiddels heel wat zijn die kiezen voor een herstel door middel van een transplantatie. En wil je dat een beetje betaalbaar houden, dan komt je al snel terecht bij een haartransplantatie Turkije.

FUE

Een moderne haartransplantatie voor een fraaie haardos is vandaag de dag meestal op basis van de zogenoemde FUE-techniek (Follicle Unit Extraction). Deze is zo goed als pijnloos en zorgt in de meeste gevallen voor een mooi en natuurlijk eindresultaat. Bij een behandeling volgens de FEU-methode maakt men gebruik van zeer kleine, microscopische instrumenten met een doorsnede van tussen de 0,5 en 0,70 mm. Met een holle naald worden de haarzakjes stuk voor stuk één voor één uit het donorgebied (meestal de achterkant van het hoofd, de haarkrans) weggehaald. Mocht daar echter niet voldoende donorhaar aanwezig zijn, dan kan men er ook voor kiezen de haarzakjes – ook wel grafts genoemd – van andere delen van het lichaam te oogsten. Daarbij is het zelfs mogelijk lichaamshaar te transplanteren.

De verwijderde haarzakjes worden vervolgens direct verplaatst naar het gebied op het hoofd waar de kaalheid heeft toegeslagen. En het feit dat de haren daarbij niet worden bewerkt, zorgt er voor dat de structuur van de haren hetzelfde blijft; dit is een groot voordeel van deze methode.

Ook een FUE-haartransplantatie is daadwerkelijk een cosmetische ingreep, maar gelukkig kan dit wel onder plaatselijke verdoving. En ook al ziet het er na afloop op foto’s best heftig uit, de wondjes die ontstaat zijn niet veel groter dan een wondje die je aan een eenvoudige injectie overhoudt.
Per behandeling worden gemiddeld tussen de 1000 en 4000 grafts teruggeplaatst, maar de meesten ervaren de behandeling en het herstel niet als pijnlijk. En een groot voordeel van een haartransplantatie volgens de FUE-techniek is dat de kleine wondjes die door de injecties ontstaan ook weer heel snel genezen zonder dat er een langgerekt litteken overblijft. Dit was voorheen met een transplantatie op basis van de FUT-techniek vaak wel het geval.

Herstel

De hersteltijd van een FUE-haartransplantatie is relatief heel kort, omdat bij dit soort ingrepen geen nietjes of hechtingen worden gebruikt. Hierdoor kan het donorgebied vaak al binnen een week helemaal genezen zijn en na zo’n twee weken zal het haar op die plek al weer gaan groeien en langer worden. Hierdoor is dan aan het donorgebied amper nog te zien dat er een ingreep heeft plaatsgevonden.
Op het gebied dat eerst kaal was en waar de grafts zijn teruggeplaatst, zullen korstjes ontstaan, maar die zullen in de meeste gevallen slechts maximaal twee weken zichtbaar. Soms kan het echter tot acht weken duren.

Haartransplantaties die in Turkije worden uitgevoerd zijn over het algemeen tot wel de helft goedkoper dan in Nederland en het resultaat is minstens zo goed!