Vitamine D: een belangrijke vitamine

Vitamine D is een hele belangrijke vitamine die u dagelijks nodig heeft en die een aantal zaken regelt in uw lichaam die essentieel zijn. Deze vitamine met de aanduiding D is een groep vitamines waarvan vitamine D2 en D3 de belangrijkste twee zijn. Vitamine D3 is een vitamine door het lichaam zelf gemaakt kan worden dmv het omzetten van licht van o.a. de zon. Vitamine D regelt een aantal belangrijke processen in het lichaam zoals de niveaus van calcium en fosfaat in het bloed. Dit gebeurd door de opname van calcium en fosfaat uit het voedsel te regelen alsook de opname ervan in de nieren. Deze vitamine is tevens een belangrijke factor in het immuunsysteem waarbij het een essentiƫle rol speelt in de immunosuppressie, fagocytose (de opruimers in het immuunsysteem) en de afweer tegen tumoren.

Vitamine D als supplement
Zoals gezegd zijn de vitamine D een groep die bestaan uit verschillende vitamines. Enkele van deze vitamines kunnen opgenomen worden als supplement in de dagelijkse voeding. Bij Byfit.nl zijn verschillende supplementen van het vitamine te verkrijgen zoals de Oesterkalk vitamine D3 preparaten en druppels. Deze vitamine preparaten zijn allemaal veilig te gebruike en zorgen ervoor dat u uw dagelijkse behoefte van het vitamine altijd binnen zult krijgen.

Het vitamine in uw dagelijkse voeding
Het beste is uiteraard dat u de supplementen tezamen kunt gebruiken met uw dagelijkse voeding. Lees hieronder in welke voedingsmiddelen vitamine D te vinden is.

  • Haring
  • Meerval
  • Zalm
  • Visolie
  • Eieren (de eidooier)
  • Paddenstoelen
  • Levertraan

Wanneer u in combinatie met deze voedingsmiddelen uw vitamine D supplementen gebruikt dan bent u er altijd zeker van dat u voldoende binnen zult krijgen van deze onmisbare vitamine.

Kijk eens op Byfit.nl