Waar kan je terecht voor een prostaatonderzoek?

Vorige week vroeg een van mijn beste vrienden waar je het beste een prostaat onderzoek kan laten uitvoeren. Ik gaf hem eerlijk het antwoord dat ik geen idee had waar je dit onderzoek het beste kan laten doen. Ik wist dat hij al enkele weken met prostaatklachten rondloopt.

De prostaatklachten waar hij last van heeft zijn onder andere:

• Slecht de plas kunnen ophouden (hij moet vaak naar de WC als je het vergelijkt met eerder)
• Tijdens het plassen heeft hij soms een branderig gevoel
• Midden in de nacht moet hij meerdere keren naar het toilet
• Voordat de plas komt tijdens het plassen duurt het even
• De urinestraal is relatief minder krachtig dan voorheen

Hij vertelde deze klachten laatst tegen een van mijn andere vrienden waarop deze antwoordde dat het hem verstandig leek om eens een prostaatonderzoek te laten uitvoeren. Hij koos er voor om uiteindelijk een uitgebreid urologisch onderzoek te laten uitvoeren in Duitsland. In Gronau zit een speciale prostaatkliniek waar het mogelijk is om een urologisch onderzoek te laten verrichten. Veel mannen heb hier al een prostaatonderzoek laten uitvoeren en zijn zeer tevreden over het onderzoek dat zij hebben ondergaan van de prostaat.

Begeleiding tijdens het prostaat onderzoek

Ik ben samen met mijn vriend naar de kliniek in Gronau afgereisd. Voor ons was het ongeveer anderhalf uur rijden voordat we aankwamen bij de kliniek in Duitsland. Bij de kliniek konden we de auto keurig voor de deur parkeren en werden we welkom geheten door een begeleidster van Prostate Center Europe. Tijdens het onderzoek heb ik rustig in de wachtkamer gezeten en voor ik het wist was hij klaar met het onderzoek. Hij was erg blij dat hij zo snel terecht kon voor het onderzoek en dat hij duidelijkheid kreeg over zijn prostaatklachten.